2012. november 6., kedd

Halloween

Azzal kezdem, hogy a legutóbbi (októberi) zsibvásárunk is egész jól sikerült, igaz szórólapozás hiányában kevesebbekhez jutott el a hír, hogy mikor lesz. Ehhez képest mi megint jól éreztük magunkat! A legközelebbi valószínűleg majd tavasszal lesz, de mint minden, még ez is változhat.

A zsibvásár után gőzerővel kezdtük tervezni a következő "akciónkat" a halloween-t. Leginkább egy őszi gyerekprogramban gondolkodtunk, hogy ne csak tavasszal legyen "gyereknap". Különböző közösségi oldalakon illetve helyi plakátokon hirdettük az eseményt, amire jelentkezők is akadtak, nem is kis számban. Sőt! Még én is meglepődtem milyen sokan gyűltünk össze :)






 





 Igaz picit korábban indultunk, mint amit meghirdettünk (kb 10 perccel), de a kezdeti nehézségek után egész szépen együtt vonultunk. Nem nagyon akarok becslésekbe bocsátkozni, de szerintem úgy 50 fő környékén lehettünk. A jelmezek igazán jók voltak: volt köztünk boszorkány, szellem, zombi, varázsló, királynő, tündér, bohóc és még biztosan más is, de most hirtelen ennyi jutott eszembe.... A képeken lehet csemegézni.

Sétánk során - első alkalomhoz képest - egész sokan kijöttek a ház elé, ahol cukorkákkal, édességgel kedveskedtek a gyerekeknek. Volt olyan ház is, ahol gyönyörűen feldíszített vendégváró asztal fogadott minket, gyertyákkal, mécsesekkel, édességgel, süteménnyel! Gyönyörű volt, én személy szerint nem győztem álmélkodni! Nagyon köszönjük azoknak akik készültek, és vártak minket! Jó látni, hogy nem csak negatív dolgokat kapunk (Volt belőle bőven lsd amerikai ünnep-magyarok vagyunk párhuzam, amire csak azt tudom mondani, hogy ha valami pozitív vagy vidám dolog történik annak inkább örülni kellene teljesen mindegy hogy az a világ melyik pontjáról származik, vagy éppen hol szokás. Maradjunk annyiban hogy a Halloween kelta eredetű....) A zárójel nem véletlen, ennyit óhajtok foglalkozni az üggyel. A múltban sem, most sem és a jövőben sem óhajtok ezekre a dolgokra reagálni, főleg ha olyanok hangoztatják, akik Magyarország területéről nem hogy gondolkodásban, de fizikai értelemben sem voltak hosszabb ideig távolabb mint egy hét. Ja, és még egy apró szösszenet: A lelkünket sem adtuk el az ördögnek (vagy legalább is nem mindenki! hahahaha)

Tehát maga a felvonulás nagyon jól sikerült, a meglepetés-teríték is nagy tetszést aratott. 







A tagok által sütött sütik, a tea és a bor is pillanatok alatt elfogyott, még szerencse, hogy itthon megkóstoltam a linzert, így bátran állíthatom, hogy nagyon finom volt! Próbáltuk kicsit misztikusra venni a dolgokat, de nekem még maradt pár poén a tarsolyomban. Majd legközelebb előszedem őket!
Már tervezzük a következő programot, ami már természetesen a téli ünnepek jegyében kerül terítékre. Továbbra is szívesen várunk mindenkit aki csatlakozni, segíteni szeretne!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése