2011. november 24., csütörtök

Készülődés az Adventi időszakra

 
Amint a címből is világosan kitűnik, ezen a napon (nov. 23-án) az advent témakörével foglalkoztunk, leginkább a dekorációra helyezve a hangsúlyt. Teljesen konkrétan adventi dekorációt készítettünk. Mindenki hozott be alapanyagot, és könyvekből illetve saját kútfőből táplálkozva alkottunk. A csemegékről ezúttal is Gulykáné Marika illetve Jakabné Erzsike néni gondoskodott. Köszönjük! 
Sokan hajtogattak közülünk papírcsillagot, fenyőfát (megjegyzem a legegyszerűbb ez volt), volt aki a már korábban kiöntött gipszformákat festette, és megint volt aki adventi koszorút készített.


Természetesen mindeközben sokat beszélgettünk és nevettünk. Én személy szerint az adventi naptáram számait próbáltam kivagdosni, több-kevesebb sikerrel. Na meg persze dokumentáltam :)
Sebaj, elsejéig csak befejezem! Ha elkészült, teszek fel képet, hátha valaki lesz olyan eszement mint én, és jövőre, (vagy még az idén) nekiül és elkészíti. Röpke 2 nap alatt megvan, ha nem ugrál és rohan az ember minden fél órában 100 felé :)

Nagyon örülnék neki, ha a tagok, illetve olvasók megosztanák velünk adventi dekorációjuk képeit, hogy egymás ötleteiből merítve minél hangulatosabbá tegyük az ünnepeket, valamint az ünnepre való ráhangolódást.

Jövő héten szerdán Gulykáné Marikánál találkozunk (ez egy közbeeső, extra szerda), ahol lemez csillagokat fogunk készíteni, várhatóan igen nagy mennyiségben.  Ezeket a díszeket a falu karácsonyfáján láthatjátok majd.
Nem árulok el nagy titkot vele, ha leírom hogy idén is lesz Zagyvaszántón karácsonyi vásár, aminek az időpontja (szerintem) már publikus. December 17. szombat.
Klubunk is aktívan részt vállal a vásárban, az hogy hogyan, az legyen meglepetés!
(Burkolt célzás arra, hogy aki kíváncsi rá, annak bizony el kell látogatni a vásárra!)
 

Legközelebb december 7-én találkozunk (ebben az évben utoljára), amikor is tartunk egy kis ünnepséget a karácsonyt  kissé előrehozva.
Bárkinek bármi kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal !


Az elkészült adventi naptár:









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése